top of page
Beveiliging (r).jpg
Beveiliging

Iets wat waar een bedrijf of onderwijsinstelling zeker aan moet denken is het beveiligen van computers.

Merken door middel van label

Waardevolle goederen dienen duidelijk en onuitwisbaar gemerkt te zijn met de naam van de school / het bedrijf, evenals de postcode, en het huisnummer. De merken dienen duidelijk, onuitwisbaar, op een in het oog springende plaats en op een niet eenvoudig wegneembaar deel van het waardevol goed te zijn aangebracht. Door het merken van de goederen worden deze minder aantrekkelijk en gemakkelijker rechercheerbaar. Het merken kan uitgevoerd worden door graveren, een merk erin branden of middels een sjabloon de merken met verf aan te brengen. Graveren of branden zijn de meest betrouwbare methoden van merken. Een andere mogelijkheid is het aanbrengen van een merk met een sticker.

Kabels

Waardevolle goederen, die na schooltijd niet zijn opgeborgen in een waardeberging of computerlokaal en die zich bevinden in ruimten op de begane grond of op de eerste verdieping, dienen voorzien te zijn van meeneem beperkende maatregelen. Apparatuur kan worden vastgezet met speciale middelen waarmee het snel wegnemen van deze goederen wordt voorkomen. Voorbeelden hiervan zijn: afsluitbare kabels, kettingen of speciale verankeringen. In deze ruimten behoort tevens ruimtelijk werkende detectie te zijn aangebracht.

VNG/Marsh Aon norm

Scholen zijn sinds januari 2006 verplicht al hun waardevolle apparatuur te beveiligen en te markeren met een gecertificeerd product.

Wij nemen alles uit handen voor u

Ook hier geld weer dat Intercom ICT alles voor u uit handen kan nemen. Dus van goed advies tot aan de totale aansluiting van de diversen beveiligings oplossingen. U heeft er geen omkijken naar.

bottom of page