top of page

Preventief onderhoud

Onderhoud van computers wordt helaas veel vergeten. We zien vaak bij klanten die een pc storing of een trage computer melden een behuizing vol met stof en andere rommel.

Vaak zorgt een ventilator er voor dat de hete lucht uit de behuizing wordt geblazen. Maar stel je voor, je computer draait al wat jaartjes en langzaam begint zich steeds meer stof op te hopen. De luchtcirculatie in de behuizing wordt dan minder, en de ventilatoren werken minder goed door alle stof of soms zelfs helemaal vastgelopen zijn.

De oorzaak van veel computerproblemen zit in slecht onderhoud. Als een computer goed wordt onderhouden, zal deze minder snel warm worden, en ventilatoren kunnen op volle kracht blijven draaien. De levensduur wordt zo verlengd en sommige storingen zijn dan geheel te voorkomen!

Ook wordt goede beveiligingssoftware vaak vergeten. Soms weet u waarschijnlijk niet wat uw kinderen met de computer uitspoken! Een goed antivirus pakket is dan van groot belang. Wist u dat een groot deel van trage computers wordt veroorzaakt door malware en virussen?

bottom of page